Darums store Bagedyst

hanrik marts2019
by Henrik Lindberg Hansen 07. Februar 2020

Indlæg af beboer

I søndags holdt vi en bagedyst sammen med kirken. Det var en stor succes. Der var rundt 60 fra Darum, hvoraf 10 var fra Helheden.

Dagen startede i sognehuset, hvor ni forskellige havde bagt kager til bagedysten. Fire af dem var fra Helheden. Vi havde været med til at arrangere fra Helheden, så det var nok derfor, at der var så mange fra os. Efter konkurrencen kunne alle smage kagerne – og så gik turen op til kirken, hvor vi fejrede kyndelmissen.

Jeg deltog også med en kage. Det skulle være en kage, som skilte sig lidt ud fra det traditionelle bagværk og jeg er vild med chokolade, så valget faldt på en Gateau Marcel. Den er opfundet af en fransk kok, som arbejder i Gammel Skagen.

Der er meget chokolade, smør og æg i. Ingen mel. Kagens nederste del bliver bagt, så man får en tung bund, mens toppen er pisket med æggehvider, så der er en mere luftig mousse øverst. Det er en meget tæt kage og utrolig god.

Jeg har altid godt kunne tænke mig at prøve at lave den. Hvis jeg skal give den et skud med en kage, så skal jeg gå all in. Noget der er rigtig fedt. Og udfordre mig selv. Jeg synes, at det lykkedes rigtig godt.

Selve kagen var ikke særlig høj, så idéen med at brække noget chokolade ud i nogle spidser var at skabe noget højde på kagen. I sig selv er det heller ikke en særlig pæn kage. Den er bare mørk og tæt. Temaet var jo chokolade, så den fik de her spidser af mørk chokolade, som jeg så gav nogle strejf af hvidt chokolade. Og nogle friske hindbær for at give lidt syre.

I konkurrencen mellem kagerne i sognegården, var der præmier for sjoveste kage, den flotteste, og så videre. Jeg fik præmien for den sjoveste kage. Nok fordi den var pyntet så spraglet, som den var. Mange af de andre var mere stringente og fine, mens jeg gik efter et mere tilfældigt helhedsindtryk.

Men det var ikke så meget det, der tiltrak mig. Det var mere det, at jeg synes, at arrangementet var en sjov idé. Også for at få skabt noget fællesskab i byen og indgå i det. Det betyder noget, at det ligger ud over Helhedens rammer. Jeg føler mig mere som en del af Darum, når jeg er med til at holde en god dag for folk.

Der var også noget fællesskab over at bage kagen. Vi bagte det grundlæggende hver for sig, men om søndagen pyntede vi alle fire kagerne sammen i køkkenet. Det var super hyggeligt. Køkkenchefen var der og jeg befinder mig godt i et køkken. Jeg har tidligere selv arbejdet i et køkken som kok, så det føles som at være hjemme.

IMG 2913